Aprašymas
Gianduja – gerai pažįstamas kakavos ir lazdyno riešutų derinys. Nors jis atsirado Italijoje, mums jis – savitas ir artimas. Lietuvių mitologijoje būta deivės Lazdonos, globojusios lazdynus, o Aukštaitijos regiono sutartinėse (lietuvių liaudies dainose, įtrauktose į UNESCO nematerealaus žmonijos paveldo sąrašą) lazdynas vadinamas Gyvybės medžiu, išaugusiu vidury vandenų. Lazdyno riešutai buvo svarbus maistas senovės lietuviams, taip pat sakralūs, todėl visada puošdavo šventinių vaišių stalą.
Mūsų šokolade naudojami riešutai yra saldieji Halės milžinai, auginti lietuviškame „Riešutas ir uoga“ ūkyje. Šiuos riešutus patys išgliaudėme, perrinkome ir suderinome su švelnia ir riešutine Dominikos Respublikos kakava.
Sudedamosios dalys: kakavos pupelės*, lazdyno riešutai (30 %), cukrus*, kakavos sviestas*. Gali būti pieno pėdsakų. Kakavos sausųjų medžiagų nemažiau kaip 43 %.
*ekologiška
Grynasis svoris 60 g / 2,12 oz.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje (~18°C).
Kakavos pupelių kilmė:
Šalis/Regionas: Dominikos Respublika, San Francisko de Macoris
Eksportuotojas: ÖKO Caribe
Kakavos pupelės supirktos iš 181 Duarte provincijos ūkininkų
Fermentacija: 5-6 dienos medinėse dėžėse
Džiovinimas: ant padėklų atviroje saulėtoje vietoje
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.